miércoles, 23 de marzo de 2011

glogster

Un Gloster es una herramienta web 2.0 que nos permite crear nuestros propios poster interactivos
Con los poster podras presentar temas en clase, y podras subirlos a tus blogs, pginas web..Gloster nos permite introducir vidios, imagenes, sonidos, animaciones... 
Un cop és una pàgina de web multimèdia que combina text, fotos, videos, gràfica, enllaços i altres elements de mitjans. Un glog pot ser creat amb diversos propòsits expressius per facilitar l'enteniment o per a altres finalitats. L'ús mes comú és per comunicar emocions o alfabetismo digital durant la instrucció en classe.
Un glog té la seva pròpia adreça URL i codi HTML, és possible compartir-ho en diverses plataformes per mitjà de pegar el codi o enllaç en altres llocs o aplicacions basats en web.


miércoles, 2 de marzo de 2011

XARXES SOCIALS

Una xarxa social  és una estructura social creada per les relacions de tot tipus (d'amistat, de parentiu, d'interessos comuns, de creences compartides...) que es donen entre els membres d'una societat. Les xarxes socials són plataformes virtuals que ofereixen la possibilitat de relacionar-se amb persones de qualsevol lloc del món.Hi han de molts tipus :
FACEBOOK.
Facebook és un lloc web de xarxes socials creat per Mark Zuckerberg i fundat per Eduardo Saverin , . Originalment era un lloc per a estudiants de la Universitat de harvar , però actualment està obert a qualsevol persona que tingui un compte de correu electronico. Els usuaris poden participar en una o més xarxes socials, en relació amb la seva situació acadèmica, el seu lloc de treball o regió geogràfica



MY SPACE.
És un lloc web, d'interacció social constituït per perfils personals d'usuaris que inclou xarxes d'amics, grups, blogs, fotos, vídeos i música, a més d'una xarxa interna de missatgeria que permet comunicar-se a uns usuaris amb uns altres i un cercador intern. Va ser creat per Tom Anderson, Chris DeWolfe i un grup de programadors. Al juliol del 2005 va ser adquirit per News Corporation.





TWENTI
Tuenti és una xarxa social per invitació. El lloc està enfocat a la població espanyola. Permet a l'usuari crear el seu propi perfil, pujar fotos i vídeos i contactar amb amics. Té moltes altres possibilitats com crear esdeveniments, Tuenti Llocs i Tuenti Pàgines, etiquetar amics en fotos, comentar els seus estats, crear el seu propi espai personal, xatejar a través del seu propi xat i Tuenti Jocs, que són jocs dins de la xarxa social. Recentment ha estat afegida la funcionalitat de Vídeo Xat, amb el qual és possible xatejar amb amics a través del xat de la xarxa social.

Inaugurat al gener de 2006, Tuenti és un dels llocs web més visitats a Espanya.
 TRAILER DE LA RED SOCIAL:

jueves, 3 de febrero de 2011

Manual de bons usos digitals

Còpies de seguretat

Còpia d’un fitxer o un conjunt de fitxers, generalment actualitzada periòdicament, que permet restaurar
les dades originals en cas de pèrdua.
Usuaris i contrasenyes

Identificaun usuari i que generalment, juntament amb la contrasenya, permet connectar-se a un sistema
informàtic o a un servei en línia.Codi secret personal emprat per accedir com a usuari a un sistema, xarxa o pàgina web.
Aquest usuari representa la nostra persona en l’entorn digital.
Bateria:
Aparell que acumula càrrega elèctrica i que permet així subministrar electricitat a un aparell sense necessitat
que estigui endollat a la xarxa elèctrica.

Descàrregues
 Descàrrega: Transferència de fitxers des d’ un servidor, o a través d’ell, al nostre ordinador. P2P o Peer to Per: xarxa d’ordinadors on els usuaris intercanvien fitxers ubicats en una carpeta concreta.
Ciberassetjament
El ciberassetjament és l’ús d’Internet, el telèfon mòbil o els videojocs per humiliar, agredir, maltractar, difamar, insultar, amenaçar o desprestigiar companys o persones conegudes d’una edat semblant.
.Missatges ham
El trolling és un terme anglès que defineix el comportament d’aquelles persones que escriuen missatges provocadors a la xarxa (correu electrònic,
xats, xarxes socials) de manera intencionada i amb la finalitat de trobar polèmica.
Navegació i correu electrònic

 Navegador: Programa informàtic que permet moure’s pels diversos serveis, recursos o conjunts
d’informació d’Internet, per un sistema o per una
Xarxes socials
 Conjunt de persones vinculades a un mateix grup d’Internet, que tenen com a element cohesionador el fet de compartir diferents tipologies de continguts, ja siguin personals, audiovisuals, professionals, etc
Les xarxes socials et permeten conèixer gent i tenir vamics arreu del món. Pots compartir informació amb
tots els teus companys alhora i pots conèixer altres cultures i costums.
 Opinio personal

Jo opino que els videos van estar bastan be ja que ens mostren les coses que poden passar a internet hi com evitarles .
A mi no m ha passsat mai cap de les coses que passaven en els videos .

jueves, 13 de enero de 2011

navegegadors

ELS NAVEGADORS
El seguiment d'enllaços d'una pàgina a una altre, ubicada en qualsevol ordinador connectat a internet s'anomena navegació
Un navegador web o explorador web, és una aplicació que permet a l'usuari recuperar i reproduir documents d'hipertext, generalment escrits en HTML, des de servidors web situats a qualsevol lloc del món. Aquesta xarxa de documents és coneguda com Teranyina mundial o World Wide Web (WWW). Els navegadors actuals permeten mostrar gràfics, seqüències de vídeo, sons, animacions i programes diversos a més de text i enllaços.
La funció bàsica d'un navegador web és mostrar documents de text, segurament amb recursos multimèdia incrustats. Els documents poden estar ubicats a l'ordinador de l'usuari, però també poden ser a qualsevol altre dispositiu que hi estigui connectat (a través d'internet, per exemple) i que tingui els recursos necessaris per a la transmissió (un programari de servidor web). Aquests documents, habitualment anomenats pàgines web, tenen hipervincles que enllacen una porció de text o una imatge amb un altre document..
TIPUS DE NAVEGADORS

•Internet Explorer

Internet Explorer (anteriorment anomenat Microsoft Internet Explorer), conegut comunament com IE, és un navegador web desenvolupat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windows des de 1995. Ha estat el navegador web més
Ha estat el navegador web més utilitzat a Internet des de 1999. Les seves versions més recents són la 8.0 i la 9.0: la primera està disponible gratuïtament com a actualització per Windows XP Service Pack 2, Windows Server 2003 amb Service Pack 1, Windows Vista, i Windows Server 2008, a més, ve de forma nativa en els més recents sistemes operatius de Microsoft, Windows 7 i Windows Server 2008 R2

•Mozilla Firefox

Es un navegador web lliure desenvolupat a partir del projecte Mozilla. L'objectiu del Firefox és desenvolupar un Mozilla més petit, lleuger i ràpid mitjançant l'extracció i redisseny del component de navegador de la suite de programari Mozilla. De la mateixa manera que Mozilla, Firefox és multiplataforma i utilitza el llenguatge d'interfície XUL.
El Mozilla Firefox és un projecte paraŀlel al Mozilla Thunderbird, un client de correu electrònic sota la mateixa filosofia i amb uns orígens similars. La bona rebuda d'ambdós per part dels usuaris va dur a que la Fundació Mozilla els adoptés com els seus productes principals, substituint la Suite Mozilla original.


•Opera

Es un navegador d'Internet desenvolupat per l'empresa noruega Opera Software l'any 1994. Des de la seva versió 8.50 es distribueix gratuitament, havent estat anteriorment de pagament (abans de la versió 5.0) i distribuint-se com a shareware o adaware posteriorment.
Opera Browser és conegut per la seva velocitat, seguretat, suport d'estàndards (especialment CSS), mida reduïda, internacionalitat i constant innovació. Va ser un dels primers navegadors amb "pestanyes" per a la navegació web, i aquesta va ser la seva característica principal en les seves primeres versions.